Blogs en nieuws

11 tips voor het gebruik van adviessoftware van Capsearch

Geschreven door Max Henny | 01 juni 2022

Misschien maak je al een tijdje gebruik van onze adviessoftware of ben je pas begonnen. Of je de software nu veel of weinig gebruikt, er is waarschijnlijk een aantal gebruiksmogelijkheden die je nog niet (goed) kent. In dit blog geven we 11 tips voor het gebruik van Capsearch. Zo kom je te weten wat het nog meer voor jou als adviseur kan opleveren én haal je het maximale uit onze adviessoftware.

11 tips:
1. Overzicht aangesloten financiers 
2. Eenvoudig een financiering aanvragen voor commercieel vastgoed
3. Werk snel en sla inventarisatie over
4. Met kredietscore inzicht in een gezondheid bedrijf
5. Bespaar tijd en sla onderdelen van de aanvraag over
6. Vragen met sterretje zijn verplicht
7. Wijzigen naam van de aanvraag
8. Kom tot de kern met een samenvatting
9. Kopie van de aanvraag maken
10. Werk samen aan een aanvraag
11. Werk veilig met tweefactorauthenticatie (2FA)

Tip 1. Overzicht aangesloten financiers

Meer dan 50 financiers werken samen met Capsearch. Alle financiers en kredietvormen zijn toegankelijk voor je. Aanstellingen bij financiers is niet nodig. Het overzicht van alle bij ons aangesloten financiers vind je direct nadat je bent ingelogd in de software. Linksboven in je persoonlijke menubalk heb je toegang tot de pagina “Aangesloten financiers”. Als je meer wilt weten over een financier, klik je op het logo van de desbetreffende financier. Je ziet dan een beknopte beschrijving van deze financier.

Tip 2. Eenvoudig een financiering aanvragen voor commercieel vastgoed

Het is al geruime tijd mogelijk om naast bedrijfsfinanciering ook een aanvraag te maken voor commercieel vastgoed met onze adviessoftware. We zien namelijk dat steeds meer van onze klanten de vastgoedmarkt in het vizier hebben. Je kunt kiezen tussen drie routes: verhuurhypotheek, zakelijk vastgoed en projectontwikkeling. De route verhuurhypotheek neem je bij het financieren van vastgoed voor de verhuur van o.a. appartementen en woningen. Hierbij gaat het om beleggingen voor zowel de particuliere als de professionele belegger. Bij zakelijk vastgoed gaat het om vastgoed dat verhuurd wordt aan een bedrijf, bijvoorbeeld horeca of een winkelpand.
Bij de route projectontwikkeling gaat het om kortlopende financieringen voor bijvoorbeeld de aankoop van een stuk grond waar een loods op wordt gebouwd. De routes voor commercieel vastgoed doorloop je sneller dan de route voor bedrijfsfinanciering. Let erop dat je bij een financiering van vastgoed voor eigen gebruik de route bedrijfsfinanciering moet nemen. Dit is ook zo voor gecombineerde financieringen van de hierboven genoemde types vastgoed.

Tip 3. Werk snel en sla inventarisatie over

Wil je de start van een aanvraag overslaan? Wanneer je een aanvraag start, doorloop je eerst vier stappen voordat je een overzicht ziet van financieringspartijen. Het is mogelijk deze vier stappen over te slaan en direct naar het overzicht te gaan met zes blokken waarbij je kunt kiezen uit: Juridische structuur, Financiering, Financieel, Activiteiten, Markt en Team. Rechtsboven op de pagina zie je twee knoppen. Met de knop met het pijltje naar rechts sla je “de start” over en begin je direct met de aanvraag. Zorg dan wel dat je zelf financiers selecteert, omdat dit mede bepaalt welke gegevens je nodig hebt.



Tip 4. Met kredietscore inzicht in een gezondheid bedrijf

Bij zakelijke aanvragen presenteert Capsearch je een kredietscore. Je hebt zo direct inzicht in de haalbaarheid van een financiering. De kredietscore staat in de aanvraag naast het memorandum. Een score is beschikbaar als je minimaal twee jaar aan historische cijfers invoert. Op de pagina met de kredietscore staat onderaan een knop waarmee je het rapport kan downloaden. Dit rapport laat zien hoe de score is opgebouwd. Het geeft een heldere analyse over de financiële positie van het bedrijf. Deze informatie helpt je bij het adviseren van je klanten over mogelijkheden van een financiering.

Tip 5. Bespaar tijd, sla onderdelen aanvraag over

Als je gebruikmaakt van onze Expert-versie van de software kun je sneller door het aanvraagproces gaan. De software geeft aan welke informatie financieringspartijen wel of niet willen ontvangen. Deze benodigde informatie is zichtbaar in de zes blokken. Een doorhaling geeft aan dat de informatie niet nodig is. In de Expert-versie van onze software is het mogelijk onderdelen uit de zes blokken over te slaan door linksboven in een blok een vinkje te zetten. Wil je de Expert-versie? Laat het ons weten via de chat of mail ons. Wij zorgen dan dat deze mogelijkheid voor je beschikbaar is.

Tip 6. Vragen met sterretje zijn verplicht

Tijdens het doorlopen van de onderdelen van een financieringsaanvraag zie je voor de vragen soms een sterretje staan. Als er een sterretje bij staat dan is het noodzakelijk om dat onderdeel in te vullen. Als er geen sterretje staat dan is het niet noodzakelijk. Dit geldt ook voor het uploaden van documenten.

Tip 7. Wijzigen naam van de aanvraag

Een aanvraag start je door gegevens op te nemen van de kredietnemer. De naam van de kredietnemer wordt dan weer gebruikt voor de naam van jouw financieringsaanvraag. Als je de naam van een aanvraag wilt wijzigen, dan is dat mogelijk. Via Memorandum in het menu zijn er twee keuzes: “Download” of “Personaliseer”. Bij de keuze “Personaliseer” wijzig je de naam van de aanvraag. 

Tip 8. Kom tot de kern met een samenvatting

Wil je een samenvatting opnemen bij een aanvraag voor een financiering? Of een conclusie om de sterke punten van een aanvraag te benadrukken? Dit is mogelijk via het onderdeel Memorandum in het menu. Je hebt hier twee keuzes: “Download” of “Personaliseer”. Bij keuze “Personaliseer” kun je “Introductie”, “Samenvatting” of “Conclusie” kiezen. Bij het aanvinken van deze onderdelen verschijnt deze automatisch in het memorandum.

Tip 9. Kopie van de aanvraag maken

Het kan voorkomen dat de aanvraag door een financier is afgekeurd. Je kunt dan een nieuwe (aangepaste) versie van jouw aanvraag naar een aantal andere financiers sturen. Je maakt hiervoor eenvoudig een kopie van de aanvraag. Ook kan het voorkomen dat je eerder voor een bestaande relatie een aanvraag bent gestart en er een nieuwe financieringsbehoefte is ontstaan. Ook in deze situatie is het handig om een aanvraag te kopiëren. Dat bespaart tijd, omdat je alle gegevens van een onderneming niet opnieuw hoeft in te vullen. Soms hoef je enkel de financieringen aan te passen. De nieuwe aanvraag kun je daarna direct versturen. Je kopieert een aanvraag door te klikken op het “kopiëren” icoontje in het overzicht van al je aanvragen.

Tip 10. Samenwerken aan een aanvraag

We horen soms dat het account bij Capsearch gebruikt wordt door verschillende mensen. Dit is niet nodig. Als je een aanvraag maakt kan je eenvoudig jouw collega’s of een klant de mogelijkheid geven om de aanvraag in te zien of aan te passen. Bij het overzicht van jouw aanvragen staat er bij elke aanvraag de knop “Gastgebruiker uitnodigen”. Je kan deze persoon via zijn of haar e-mailadres toegang geven tot een aanvraag. Op deze manier werk je heel efficiënt samen aan een aanvraag.

Tip 11. Werk veilig met tweefactor-authenticatie (2FA)

In Capsearch staat vertrouwelijke informatie. Wij vinden het belangrijk dat deze informatie alleen toegankelijk is voor jou. Via “Mijn gegevens” is het mogelijk tweefactorauthenticatie in te stellen. Elke keer als je inlogt vul je na je wachtwoord een tweede authenticatiecode in. Deze code ontvang je van een authenticatie-app zoals Google of Microsoft.

Klaar om nog meer uit de adviessoftware van Capsearch te halen?
Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het gebruik van Capsearch of als je een specifieke situatie wilt bespreken. Je kunt ons bereiken via de telefoon, per mail of via de chat. Wij helpen je graag bij het vinden van toepasselijke financieringsoplossingen.