3 tools voor hypotheekadviseurs om mkb-financiering aan te vragen

Een groot deel van particulieren hypotheken wordt al online aangevraagd. Ook het aanvragen van een vastgoed- of bedrijfsfinanciering gaat steeds vaker online. In deze blog bespreken we drie tools waarmee je als hypotheekadviseur online deze financieringen kunt aanvragen.

Loanstreet voor ondernemers en adviseurs

Loanstreet biedt een app waarmee ondernemers snel en eenvoudig een financiering kunnen aanvragen bij verschillende financiers. Het is ook mogelijk dat een adviseur het initiatief neemt in een aanvraagproces en de financiering beoordeelt en aanvraagt. Bij Loanstreet zijn 17 financiers aangesloten. Loanstreet richt zich op de onderkant van het mkb, aanvragen onder de 100.000 euro. Zij werken anders dan bij Fyndoo en Capsearch, op basis van No cure No Pay. Dit betekent dat ze alleen een succesvergoeding ontvangen als de financiering slaagt. Op deze manier proberen ze zoveel mogelijk ondernemers en financieel adviseurs te helpen met een kredietaanvraag. Een aanvraag wordt gekoppeld aan de boekhouding, in bijvoorbeeld Exact of Twinfield. Hierdoor is er snel inzicht in de actuele cijfers van een onderneming. De tool is geschikt voor verschillende financieringsbehoeftes zoals een bedrijfsovername, werkkapitaal en bedrijfsmiddel. Maar ook voor het financieren van een bedrijfspand of een verbouwing.

Fyndoo advise

Fyndoo advise is een online oplossing voor financieel intermediairs. Via deze tool kan je als financieel adviseur online een financiering aanvragen bij de passende financiers. Er zijn meer dan 20 financiers aangesloten op dit platform. De tool is geschikt voor verschillende financieringsvormen zoals microkredieten, lease en factoring. Maar ook voor vastgoedhypotheken voor eigen gebruik, commercieel vastgoed en projectfinanciering. Na het selecteren van het financieringsdoel wordt er een succesvolle match gemaakt tussen ondernemer en financier. Daarnaast helpt de software bij het maken van financiële analyses en prognoses. In de praktijk blijkt dat het maken van prognoses een tijdrovende klus is. Vandaar dat je in Fyndoo een keuze kan maken tussen verschillende, geautomatiseerde prognosemodellen. Je kiest als adviseur zelf welke prognoses en trends je toepast. Deze kan je terugzien op een dashboard waarmee je een goed overzicht hebt om te bespreken met je klant. Fyndoo Advise is beschikbaar als maandelijks abonnement in verschillende modellen. Het standaardmodel is 149,99 euro per maand voor 1 gebruiker.

Capsearch

Capsearch biedt een softwareoplossing voor financieel adviseurs voor het samenstellen en versturen van een kredietaanvraag. Via de software doorloop je als adviseur een eenvoudig proces. Van het vastleggen van financiële gegevens, het structureren van de financiering tot aan het versturen van de aanvraag naar de juiste financiers. Capsearch heeft meer dan 50 financiers aangesloten waaronder alle grootbanken in Nederland. In de software zijn er geen beperkingen wat betreft grootte of doel van een financiering. Inmiddels zijn er kredietaanvragen tussen de 10.000 en 45 miljoen euro gefinancierd. De gemiddelde kredietaanvraag ligt rond de 500.000 euro. Veel voorkomende financieringsdoelen van aanvragen zijn vastgoed voor eigengebruik en commercieel, bedrijfsmiddelen, bedrijfsovernames en werkkapitaal.

Je kunt als adviseur met de software eenvoudig een aanvraag voor een stapelfinanciering opzetten en versturen naar meerdere partijen. Hierdoor is de kans dat de gewenste financiering sneller wordt verstrekt. In de software zitten ook de acceptatiecriteria van financiers. Dit betekent dat je als adviseur direct een overzicht hebt van welke financiers er allemaal matchen met een aanvraag. Vervolgens kan je informatie invoeren en documentatie uploaden om een complete kredietaanvraag op te stellen. Capsearch heeft in samenwerking met partner Zanders ook een risicomodel ingebouwd. Het geeft je als adviseur een indicatie van de financierbaarheid van een aanvraag. Voor elke onderneming waarvan je als adviseur minimaal twee jaarcijfers invoert, ontvang je een persoonlijk kredietrapport met daarin de kredietscore en onderbouwing. Capsearch is beschikbaar als licentie. De basislicentie kost 62,50 euro per maand per gebruiker. Als je als adviseur regelmatig een kredietaanvraag doet, dan is een Pro-licentie mogelijk geschikter. Dit model kost 105 euro per maand per gebruiker.

Vergelijking tussen tools:vergelijking tools v2


Wil je meer informatie over de mogelijkheden om je advisering uit te breiden naar de zakelijke markt? In ons webinar ‘’Tips om slim te starten met zakelijk financieringsadvies’’ geven we handvatten om een slimme start te kunnen maken op deze markt. Schrijf je in voor het webinar door op de button hieronder te klikken!
 

FACEBOOK WEBINAR-2