Capsearch Advisory Services

7 redenen voor hypotheekadviseurs om dienstverlening uit te breiden met vastgoed- en bedrijfsfinanciering

Als hypotheekadviseur krijg je wellicht steeds vaker van je klanten vragen over mogelijkheden voor het financieren van (commercieel) vastgoed of een bedrijf. In dit blog geven we je zeven redenen waarom uitbreiding naar vastgoed- en bedrijfsfinanciering voor jouw advieskantoor het overwegen waard is en hoe je dat organiseert met advisory services. 

1. Diversificatie van inkomsten 

Met de toenemende rentestijgingen is de drukte op de hypotheekmarkt afgenomen. In het jaar 2022 is er een duidelijke omslag in de markt. De hypotheekmarkt lijkt af te koelen. Er is onzekerheid over wat de impact van de huidige economische ontwikkelingen op de hypothekenmarkt markt is. Er vinden al langere tijd grote veranderingen plaats op de hypothekenmarkt; wat online kan, gebeurt online. Het huidige verdienmodel van een hypotheekadvieskantoor is kwetsbaar. Kortom, het is zaak om vooruit te kijken naar toekomstige omzetkansen voor jouw kantoor. Verbreden van dienstverlening naar de zakelijke markt is een mogelijkheid om een extra inkomstenbron aan te boren. 

2. Een groeiende adviesmarkt

Bij traditionele mkb-financiers staat het adviesmodel onder druk: minder relatiemanagers, meer zelf doen door een ondernemer. Financiers vinden het echter belangrijk dat een ondernemer goed wordt begeleid en werken daarom ook graag samen met het intermediair. Hierdoor heeft het intermediair een belangrijke rol bij de begeleiding van een ondernemer bij een financieringsaanvraag. De adviesmarkt voor mkb-financieringen groeit en biedt kansen voor hypotheekadviseurs. Door dienstverlening aan ondernemers aan te bieden, kan een advieskantoor zich bovendien onderscheiden van andere regionale advieskantoren.  

3. Specialisten staan achter je

Mogelijk mis je de kennis, ervaring of tijd om zelf advies te geven over bedrijfs- en vastgoedfinanciering. Ook dan kun je toch een ondernemer verder helpen bij het vinden van een financiering voor bijvoorbeeld een bedrijfsovername, werkkapitaal en (commercieel) vastgoed. Hierbij kunnen specialisten van advisory services jou en de ondernemer ontzorgen. Onze specialisten helpen je allereerst bij het goed in beeld krijgen van het vraagstuk en het verzamelen van gegevens over het bedrijf of vastgoedobject. Hierbij wordt niet alleen naar de cijfers gekeken, maar vooral ook naar het verhaal erachter. Vervolgens wordt er gekeken naar de vele mogelijkheden bij traditionele en nieuwe financiers, waarbij een zorgvuldige inschatting wordt gemaakt van wat wel en niet mogelijk is. Om dit inzicht te verkrijgen wordt er gebruik gemaakt van door onszelf ontwikkelde, innovatieve adviessoftware. De verschillende financiers waar we een voorstel aan vragen, worden eerst met jou besproken. Daarna wordt het financieringsplan voorgelegd aan de financiers en als dat nodig is, wordt het plan toegelicht. 

4. Eigen aanstellingen bij financiers niet nodig

Als adviseur hoef je geen eigen aanstellingen te hebben bij mkb-financiers. Het beheren en administreren hiervan is dus niet nodig. Wij werken nauw samen met een groot aantal banken, lease- en factormaatschappijen en crowdfunds, maar ook met nieuwe spelers op de financieringsmarkt. Financiers ontvangen alle benodigde informatie van ons, zodat zij snel een beoordeling van de aanvraag kunnen doen. Bovendien zijn offertes van financiers niet altijd even makkelijk te begrijpen. Daarom helpen wij je ook bij het vergelijken van bijvoorbeeld de voorgestelde financieringsstructuur, tariefstructuur en gevraagde zekerheden. Onze ambitie is om de beste deal te vinden die het beste past bij de ambities van de ondernemer.  

5. Hulp bij jouw lokale marktbewerking

Met onze advisory services bieden we ook ondersteuning bij het vergroten van jouw bekendheid op de lokale markt als het gaat om bedrijfsfinanciering. Zo kunnen we bijvoorbeeld artikelen voor nieuwsbrieven of mailings voor je schrijven. Daarnaast bieden we de Financieringscheck-tool aan, die je op je website kunt plaatsen. Hiermee kunnen bezoekers van jouw website enkele eenvoudige vragen beantwoorden, waarna ze binnen enkele minuten een overzicht krijgen van financiers die passen bij hun financieringsbehoefte. Zo kom je gemakkelijker in contact met ondernemers die op zoek zijn naar financiering.  

6. Bepaal zelf je adviesrol

Als adviseur wil je ondernemers zo goed mogelijk adviseren en begeleiden bij het realiseren van hun groeiplannen. Daarbij bepaal jij als adviseur welke rol wij daarbij kunnen spelen. Jouw klant verwacht een oplossing die bij hem past. Soms is snel handelen nodig, soms mag het best wat langer duren. Onze specialisten zijn direct bereikbaar om met jou te sparren over jouw advies aan de ondernemer, ook op mobiele telefoons. Het regelen van een passende financiering vraagt om een goede verbinding tussen alle betrokkenen. Daarom houden we jou vanzelfsprekend goed op de hoogte van de voortgang van een aanvraag, bijvoorbeeld met behulp van onze software.  

7. Advies met open vizier

Ondernemers in het mkb doen vaak een beroep op een hypotheekadviseur en met Capsearch kun jij als adviseur een vertrouwd aanspreekpunt zijn voor jouw klanten. Samen werken we op een heldere manier aan een oplossing voor hun financieringsvraagstuk. Als adviseur is het belangrijk om met een open vizier te kijken naar een scala van mogelijke oplossingen. Daarom werken we samen met meer dan 50 financiers en zijn verschillende financiers en kredietvormen toegankelijk. Jouw klanten zullen merken dat je toegang hebt tot een omvangrijk netwerk van financiers en daardoor vergroot je de kans op een succesvolle financiering. Bovendien kun jij en jouw klant de aanvraag inzien of aanpassen wanneer wij deze aanmaken. Zo werken we heel efficiënt en transparant samen aan een doortimmerde en kansrijke aanvraag. 

Webinar voor hypotheekadviseurs

In dit webinar op 25 oktober 2023 gaan we in op de mogelijkheden om je advisering uit te breiden naar de zakelijke financieringsmarkt. Overweeg je te starten op de zakelijke markt? Meld je dan hier aan. 

Aan de slag?

Wil je meer weten over de manier waarop advisory services jou kan helpen bij het aanvragen van een zakelijke financiering voor vastgoed- of bedrijfsfinanciering? Neem contact met ons op voor meer informatie.