Capsearch Advisory Services

7 redenen voor hypotheekadviseurs om dienstverlening uit te breiden met vastgoed- en bedrijfsfinanciering

Als hypotheekadviseur krijg je wellicht steeds vaker van je klanten vragen over mogelijkheden voor het financieren van (commercieel) vastgoed of een bedrijf. In dit blog geven we je zeven redenen waarom uitbreiding naar vastgoed- en bedrijfsfinanciering voor jouw advieskantoor het overwegen waard is en hoe je dat organiseert met advisory services. 

1. Extra inkomsten

Met het doorzetten van de rentestijgingen is de drukte op de hypotheekmarkt afgenomen in het derde kwartaal van 2022. De hypotheekmarkt lijkt dus af te koelen. Er is onzekerheid over wat de impact van de huidige economische ontwikkelingen op de hypothekenmarkt markt is. Er vinden al langere tijd grote veranderingen plaats op de hypothekenmarkt; wat online kan, gebeurt online. Het huidige verdienmodel van een hypotheekadvieskantoor is kwetsbaar. Kortom, het is zaak om vooruit te kijken naar toekomstige omzetkansen voor jouw kantoor. Verbreden van dienstverlening naar de zakelijke markt is een mogelijkheid om een extra inkomstenbron aan te boren.

2. Een groeiende adviesmarkt

Bij traditionele mkb-financiers staat het adviesmodel onder druk: minder relatiemanagers, meer zelf doen door een ondernemer. Financiers vinden het belangrijk dat een ondernemer goed wordt begeleid en werken daarom ook graag samen met het intermediair. De intermediair heeft een belangrijke rol bij de begeleiding van een ondernemer bij een financieringsaanvraag. De adviesmarkt voor mkb-financieringen is groeiend en biedt kansen voor jou als hypotheekadviseur. Met dienstverlening aan ondernemers kan een advieskantoor zich bovendien onderscheiden van andere regionale advieskantoren.

3. Specialisten staan achter je

Mogelijk mis je de kennis, ervaring of tijd om zelf advies te geven over bedrijfs- en vastgoedfinanciering. Ook dan kun je toch een ondernemer verder helpen bij het vinden van een financiering voor bijvoorbeeld een bedrijfsovername, werkkapitaal en (commercieel) vastgoed. Specialisten van advisory services ontzorgen jou en de ondernemer bij het vinden van een passende vastgoed- en bedrijfsfinanciering (lees meer in blog: ontzorging bij advisering over vastgoed- en bedrijfsfinanciering).  Onze specialisten helpen je als eerste bij het goed in beeld krijgen van het vraagstuk en bij het verzamelen van gegevens over het bedrijf of vastgoedobject. Niet alleen kijken we naar de cijfers, maar vooral naar het verhaal erachter. Ze kijken naar de vele mogelijkheden bij traditionele en nieuwe financiers en maken een zorgvuldige inschatting wat wel en niet mogelijk is. Om dat inzicht te krijgen maken we ook gebruik van door onszelf ontwikkelde, innovatieve adviessoftware. De verschillende financiers die we gaan vragen om een voorstel te doen bespreken we eerst met je. Het financieringsplan leggen we voor aan de financiers en als dat nodig is lichten we het toe.

4. Eigen aanstellingen bij financiers niet nodig

Als adviseur heb je zelf geen aanstellingen bij mkb-financiers nodig. Deze beheren en administreren is dus ook niet nodig. Wij werken nauw samen met een groot aantal banken, lease- en factormaatschappijen en crowdfunds. Maar ook met nieuwe spelers op de financieringsmarkt. Financiers ontvangen alle benodigde informatie van ons zodat ze snel een beoordeling van de aanvraag kunnen doen. Daarnaast zijn de offertes van financiers niet altijd even makkelijk te doorgronden. Daarom helpen we je ook bij het vergelijken van bijvoorbeeld de voorgestelde financieringsstructuur, tariefstructuur en de gevraagde zekerheden. Het vinden van de beste deal die het best past bij de ambities van de ondernemer is ook onze ambitie.

5. Hulp bij jouw lokale marktbewerking

Met advisory services ondersteunen we je ook bij het bekend(er) maken van jouw dienstverlening op het gebied van bedrijfsfinanciering in de lokale markt. Bijvoorbeeld met artikelen voor in een nieuwsbrief of een mailing. Ook kun je de tool Leadgenerator op je website plaatsen. In deze tool geven bezoekers van jouw website op een paar eenvoudige vragen een antwoord. Binnen enkele minuten zien ze dan een overzicht van financiers die matchen met de financieringsvraag. Je komt zo gemakkelijker in gesprek met ondernemers over een financiering

6. Bepaal zelf je adviesrol

Een ondernemer wil je zo goed mogelijk adviseren en begeleiden. Je helpt ondernemers namelijk hun groeiplannen te realiseren. Als adviseur van een ondernemer beslis jij welke rol wij daarin mogen spelen. Jouw klant verwacht een oplossing. Soms is het nodig om snel een reactie te krijgen, soms mag het best wel even duren. Wanneer nodig kunnen ook wij snel handelen. Sparren over jouw advies aan de ondernemer met een van onze specialisten? Onze specialisten zijn rechtstreeks bereikbaar, ook op mobiele telefoons. Alleen als jij dat wilt nemen wij direct contact op met jouw klant om bijvoorbeeld gegevens op te vragen of financieringsmogelijkheden toe te lichten. Een passende financiering regelen vraagt een goede verbinding tussen betrokkenen. We houden jou (en desgewenst jouw klant) daarom vanzelfsprekend goed op de hoogte van de voortgang van een aanvraag. Dit realiseren we onder andere door inzet van onze software.

7. Advies met open vizier

Niet voor niets doen ondernemers in het mkb vaak een beroep op een hypotheekadviseurs. Je bent een vertrouwd aanspreekpunt. Met Capsearch werk je op een heldere manier samen aan een oplossing voor een financieringsvraagstuk. Het is van belang dat je in staat bent om met een open vizier te kijken naar een scala van mogelijke oplossingen. We werken daarom samen met meer dan 50 financiers. Verscheidene financiers en kredietvormen zijn toegankelijk. Jouw klanten ervaren dat je toegang hebt tot een omvangrijk netwerk van financiers. Dankzij dit netwerk vergroot je de kans op een geslaagde financiering. Daarnaast kunnen jij en je klant de aanvraag inzien of aanpassen als wij deze aanmaken. Zo werken we heel efficiënt en transparant samen aan doortimmerde en kansrijke aanvraag.

Webinar voor hypotheekadviseurs

In dit webinar op 12 januari 2023 gaan we in op de mogelijkheden om je advisering uit te breiden naar de zakelijke financieringsmarkt. Je ervaart bij dit webinar hoe je in een handomdraai één aanvraag naar meerdere financiers stuurt. Overweeg je te starten op de zakelijke markt? Meld je dan hier aan. 

Webinar Capsearch, 27 oktober 2022

Contact

Wil je meer weten over de manier waarop advisory services jou kan helpen bij het aanvragen van een zakelijke financiering voor vastgoed- of bedrijfsfinanciering? Bekijk dan hier de infographic over Capsearch of neem contact met ons op voor meer informatie.