Max henny en Arjan Buis van Capsearch

Arjan en Max van Capsearch: over hoe je ondernemers ook kunt adviseren over mkb-financiering

Accountants- en hypotheekkantoren onderscheiden zich van andere kantoren door ook advies te geven over vastgoed- en bedrijfsfinanciering. Arjan Buis en Max Henny, oprichters van Capsearch, vertellen over hoe specialisten van advisory services je bijstaan en ontzorgen. 

Behoefte aan advies bij aantrekken financiering

Arjan: “Bij traditionele financiers van het mkb staat het adviesmodel onder druk. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat ondernemers regelmatig geen vast aanspreekpunt meer hebben bij een bank. We zien dat ondernemers daarom vaker aan hun vertrouwde accountant of hypotheekadviseur om een advies vragen als financiering nodig is. Bijvoorbeeld voor aankoop van een beleggingspand, werkkapitaal, nieuwe bedrijfshal of een bedrijfsovername. Een adviseur kan zelf onze adviessoftware gebruiken om op zoek te gaan naar passende financiers. We merken echter dat een adviseur vaak niet voldoende tijd of ervaring heeft om een ondernemer te begeleiden bij het vinden van een zakelijke financiering.”

Draagt bij aan beeld van fullservice-dienstverlener

Max vult aan: “Het vinden van een financiering is vaak complex. Een financier kijkt naar vele zaken, bijvoorbeeld naar de kwaliteit van het management, het bedrijfsmodel en jaarcijfers. Van belang is dat de aanvraag daar informatie over geeft zodat een financier met een passend voorstel kan komen. Met de vele type mkb-financiers is het financieringslandschap bovendien niet overzichtelijk. Voor een adviseur kan het vinden van een passende financiering mede daarom heel tijdrovend zijn. Toch rekenen ondernemers op een goed advies van hun vaste adviseur. Door samen te werken met onze financieringsspecialisten van advisory services kunnen adviseurs inspelen op de groeiende adviesmarkt. Zo’n samenwerking vraagt nauwelijks investeringen en je kan snel aan slag. Uitbreiding van je adviesgebied draagt bovendien bij aan dat ondernemers je zien als een fullservice-dienstverlener. We helpen een adviseur ook met de lokale markt te bewerken, bijvoorbeeld met een Financieringscheck-tool voor op de website.”

Serviceprovider voor advieskantoren

Max vervolgt: “Onze focus is erop gericht om de manier van het vinden van een mkb-financiering nog simpeler, sneller en efficiënter te maken. Om dat te realiseren zetten we niet alleen moderne adviessoftware in maar ook specialisten die alles weten over het financieren van bedrijven. Onze drijfveer is de beste serviceprovider te zijn voor advieskantoren op het gebied vastgoed- en bedrijfsfinanciering. Dat realiseren we door enerzijds de poort te zijn tot een groot aantal mkb-financiers. Anderzijds door de inzet van ervaren financieringsspecialisten die adviseurs bijstaan.

ISO 27001-certificaat

Arjan vult aan: “Om onze rol als serviceprovider goed te vervullen is het van belang dat ook onze informatiebeveiliging op orde is en we een betrouwbare partij zijn in de keten. We hebben daarom een ISO 27001-certificaat, dé mondiaal erkende norm voor informatiebeveiliging.” Arjan vertelt verder over de service: “Een adviseur mag ervanuit gaan dat onze organisatie dermate korte lijnen heeft dat de flexibiliteit en snelheid van handelen door onze specialisten aantoonbaar groot is. Het is vanzelfsprekend onze bedoeling om zowel de adviseur als zijn klant de best mogelijk ervaring te bieden. Een adviseur staat er dus nooit alleen voor.”

Specialist met een frisse blik

Max stipt aan: “Bij ons heb je als adviseur altijd een persoonlijk aanspreekpunt: onze specialisten. De specialisten gaan voor je op zoek naar een passende oplossing voor een financiering. Uiteraard met goede condities en voorwaarden. Onze collega’s benaderen het vraagstuk breed en soms vanuit onverwachte invalshoeken. Ze kunnen snel inschatten wat wel en niet mogelijk is en kennen de weg naar de financiers. Niet alleen kijken onze specialisten naar de cijfers, maar vooral ook naar het verhaal erachter. Ze kijken op een frisse manier naar het bedrijf. En komen met oplossingen die niet altijd het meest voor de hand liggen maar wel passen bij het bedrijf. Onze specialisten van advisory services hebben veel ervaring in vrijwel alle branches.”

De beste deal door het vergelijken van financiers

Arjan licht toe: “Er is bij ons een oprechte passie om onze relaties verder te helpen. Meestal maken we als eerste een Quickscan-rapport voor de adviseur en zijn klant. In dit rapport schetsen we de mogelijkheden en slagingskans van het aantrekken van een financiering. Als een adviseur en een ondernemer ons vragen om een aanvraag bij financiers neer te leggen dan starten we met het maken van een financieringsplan. We bespreken de mogelijke keuzes met de adviseur  en sturen daarna de aanvraag met de benodigde gegevens naar financiers. Onze specialisten staan de adviseur ook bij als de voorstellen van financiers binnenkomen. Ze vergelijken bijvoorbeeld de financieringsstructuur, tariefstructuur en gevraagde zekerheden om de beste deal uit de markt te halen.”

Samenwerking tussen adviseur en financieringsspecialist

Max vervolgt: “Een financieringsspecialist heeft contact met een adviseur, maar soms ook direct met een ondernemer. Elke adviseur is uniek en heeft specifieke wensen als het gaat om begeleiding. Met een adviseur maken we daarom eerst heldere afspraken over de wijze waarop we slim kunnen samenwerken. Het kan ook zijn dat we alleen de aanvraag samenstellen en dat de adviseur het contact met een ondernemer heeft. Een passende financiering regelen vraagt een hele goede verbinding tussen betrokkenen. We houden de adviseur en de ondernemer daarom goed op de hoogte van de voortgang van een aanvraag. Met hulp van onze software realiseren we dat.”

Webinar voor hypotheekadviseurs

In het webinar 'Hoe je slim start met advies over zakelijk financieren' gaan we in op de mogelijkheden om je advisering uit te breiden naar de zakelijke financieringsmarkt. Overweeg je te starten op de zakelijke markt? Meld je dan hieronder aan. 

Wil je meer weten over de manier waarop advisory services jou kan helpen bij het aanvragen van een financiering voor vastgoed- of bedrijfsfinanciering? Bekijk dan hier de infographic over Capsearch of neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen: