Borgstellingskrediet (BMKB) aanvragen in Capsearch

Er wordt in de media veel geschreven over de BMKB-regeling (Borgstelling MKB-kredieten). In het kort houdt het in dat de overheid voor een deel garant staat voor leningen die banken aan het mkb verstrekken. De regeling stimuleert banken om ondernemingen te (blijven) financieren. Ook in tijden van onzekerheid, waar ondernemend Nederland zich momenteel in bevindt. Voor ondernemingen die weinig tot geen zekerheden hebben biedt deze regeling een uitkomst. In dit blog zie je hoe je via Capsearch een financiering met BMKB-regeling kan aanvragen.

Wat houdt de BMKB-regeling in?

  • De BMKB is verruimd tot en met 30 juni 2022.
  • Bedrijven met een kredietbehoefte tot €266.667 kunnen driekwart financieren met BMKB-krediet, anders ligt de grens op maximaal de helft van de kredietverstrekking.
  • Het maximum van het BMKB-krediet is tijdelijk verhoogd van € 1 miljoen naar € 1,5 miljoen.
  • Op het BMKB-krediet is een overheidsborgstelling van 90% van toepassing.

Hoe vraag je BMKB aan?

Start via Capsearch met het maken van een aanvraag. Wanneer je in de overzichtspagina met "Zes Blokken" bent ga je naar ‘Nieuwe financieringen’. Hier kan je verschillende financieringsdoelen selecteren. Bij het gekozen doel geef je de financieringsvorm aan, bijvoorbeeld een lening. Bij het specificeren van de lening is er een vraag over het type ‘Overheidsregeling’. Hier maak je een keuze uit de verschillende borgstellingen (zie afbeelding). Afhankelijk van de financiering heb je een keuze uit verschillende borgstellingen. Lees hier meer over de verschillende borgstellingen en voorwaarden.

Bij welk financiers kan je BMKB aanvragen?

Het is mogelijk om BMKB bij banken en niet-bancaire financiers aan te vragen. De overheid heeft het garantiebudget voor BMKB in 2020 verruimd naar € 640 miljoen voor banken en € 25 miljoen voor niet-bancaire financiers.

Vragen?

Heb je vragen over de BMKB-regeling of hoe het in Capsearch werkt? Bel of chat met ons. We denken graag met je mee over het juiste advies voor je klanten.