SBR-kredietrapportage eenvoudig inlezen

Kost het handmatig invoeren van jaarcijfers bij een financieringsaanvraag je ook veel tijd? Iedere adviseur kan eenvoudig een SBR-kredietrapportage met Capsearch inlezen. Zo maken wij het aanvragen van een mkb-financiering door een adviseur gemakkelijker. De meeste accountantspakketten zoals Caseware, MLE, Pro management en Visionplanner leveren je nu een SBR-kredietrapportage. Praktisch iedereen kan zo’n rapportage eenvoudig maken. Na het inlezen bij Capsearch vindt direct een analyse plaats en presenteren we je relevante kengetallen. Bekijk hier de video waarin je ziet hoe het inlezen in zijn werk gaat.

Wat houdt SBR in?

Standard Business Reporting (SBR) is de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van alle bedrijfsmatige rapportages. Samen met organisaties uit de markt, zoals accountants, boekhouders, softwareleveranciers en banken heeft de Nederlandse overheid SBR ontwikkeld. Met SBR worden de gegevens in de financiële administratie van ondernemingen op een standaard manier vastgelegd. Met één druk op de knop worden rapportages opgesteld en is het mogelijk om de rapportage digitaal te verzenden. Verschillende marktpartijen zoals de KvK, belastingdienst en banken verwerken hierdoor data op een snelle en eenvoudige manier. Kortom: voor het samenstellen en aanleveren van verschillende (verplichte) rapportages heeft elke partij baat bij SBR.

Voordelen voor financiers

Door het digitaal aanleveren van een kredietaanvraag kunnen financiers een aanvraag eenvoudig verwerken. Financiers hebben elk hun eigen risicomodel. Door ook op een standaard manier hiervoor data aan te leveren kunnen zij snel een beoordeling maken en inzicht krijgen in de kredietwaardigheid van een onderneming. Bij ING is sinds kort SBR de standaard voor het aanleveren van periodieke rapportages voor lopende financieringen. Het belang voor betrokkenen dat SBR-kredietrapportage een integraal onderdeel gaat worden van het proces van zakelijk financieren is groot. Banken moeten namelijk rapporteren naar toezichthouders in SBR. Belangrijk is dat de onderliggende data ook voor hen op orde zijn. De vraag is dus niet of we overgaan op SBR maar wanneer. Als de hele keten meewerkt is er direct maximaal voordeel te halen voor alle partijen: ondernemer, adviseur en financier.Door het digitaal aanleveren van een financieringsaanvraag kunnen financiers een aanvraag eenvoudig verwerken. Financiers hebben elk hun eigen risicomodel. Door op een standaard manier hiervoor data aan te leveren kunnen zij snel een beoordeling maken en inzicht krijgen in de kredietwaardigheid van de onderneming.

Persoonlijk contact

Bellen of chatten met één van onze specialisten over de software, vakinhoudelijk of over acquisitie? Vinden we interessant en doen we graag. We denken ook met je mee over het juiste advies voor je klanten.