Toets financierbaarheid onderneming

In één oogopslag heb je nu als adviseur inzicht in de financierbaarheid van een onderneming. Met de rating-tool van Zanders maken we dat mogelijk. Zanders is een toonaangevende financiële adviesfirma. Met treasury, risk en finance als expertisegebieden. De kredietscore helpt mkb-adviseurs bij het adviseren van klanten.

Hoe werkt het?

Als je een financieringsaanvraag maakt, vindt automatisch de berekening van de kredietscore plaats (zie in het menu ‘Kredietscore’). Deze score geeft een indicatie van mate van financierbaarheid van een onderneming. De koppeling aan een kredietklasse geeft inzicht in de mate waarin een onderneming in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen. Als er sprake is van financiering van een holdingstructuur met meerdere bedrijven, krijg je van elke entiteit een score (elke entiteit wordt weergegeven in een tabblad). Voer minimaal twee historische jaren op om tot een kredietscore te komen.

Hoe komt de kredietscore tot stand?

De kredietscore wordt berekend op basis van vier pijlers namelijk bedrijfsvoering & liquiditeit, debt service, kapitaal structuur en omvang van het bedrijf. Deze pijlers bestaan uit een aantal elementen (Risk drivers) die de individuele scores van de pijlers beïnvloeden. De scores van de pijlers lopen van 0 tot 100. Hoe hoger de score hoe beter de kredietscore zal zijn. De kredietscore vertegenwoordigt een kredietklasse van 1 (sterk) tot 5 (zeer zwak).

Juiste advies voor je klant

De kredietscore helpt een mkb-adviseur in het kiezen van de juiste financieringspartij(en). De kredietklasse geeft een indicatie van de financierbaarheid van de onderneming. Bij een zeer zwakke kredietklasse is de kans op financiering bij een traditionele financier kleiner. Zo'n aanvraag past beter bij een alternatieve financier die een hoger risicoprofiel financiert.

Persoonlijk contact

Bellen of chatten met één van onze specialisten over de software, vakinhoudelijk of over acquisitie? Vinden we interessant en doen we graag. We denken ook met je mee over het juiste advies voor je klanten.