In 6 stappen succesvol een kredietaanvraag doen met Capsearch

Als (hypotheek-)adviseur wil je voor je klanten snel en succesvol financiering aanvragen voor zakelijk vastgoed. Capsearch is dé tool hiervoor. Lees in deze blog welke stappen je moet zetten om met behulp van Capsearch succesvol kredietaanvragen voor zakelijk vastgoed te doen.

Stap 1. Vrijblijvend adviesgesprek

Plan vrijblijvend een adviesgesprek met één van onze adviseurs. In dit gesprek krijg je inzicht in de mogelijkheden van onze adviessoftware en de aangesloten financiers. Onze adviseurs helpen je graag op weg. Als je een actuele kredietaanvraag hebt dan bespreken we direct de mogelijkheden met je. Overigens staan onze adviseurs altijd voor je klaar om je te ondersteunen bij vragen over de adviessoftware, vakinhoudelijk of over marktbewerking.

Stap 2. Meld je online aan

De tweede stap is het aanmaken van een eigen account in Capsearch. Een account wordt gekoppeld aan je persoonlijke e-mailadres. Hierna kan je direct beginnen met het maken van jouw eerste kredietaanvraag. Er staat een voorbeeld van een complete kredietaanvraag in Capsearch voor je klaar. Dat helpt je alvast op weg.

Stap 3. Aan de slag in Capsearch

Na het adviesgesprek en het aanmaken van een eigen account kan je direct zelf aan de slag met Capsearch. Zodra je een account hebt, zorgen we er als eerste voor dat onze software jouw logo en huisstijl meekrijgt. Hierdoor is de ‘look & feel’ van een financieringsplan voor financiers en jouw klanten herkenbaar en altijd hetzelfde. Op het moment dat je een aanvraag wilt gaan versturen, vragen we je om een licentiemodel te kiezen. Met een licentie van Capsearch heb je onbeperkt toegang tot onze adviessoftware. Bovendien kan je ook deelnemen aan onze webinars. Zo blijf je als adviseur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zakelijke financieringsmarkt. Als je aangeeft dat je naast een licentie tevens gebruik wil maken van Capsearch Leadgenerator, dan ontvang je een e-mail met alle instructies voor het invoegen van deze tool op je website. Jouw klanten die een advies willen over mkb-financiering of een box-3 belegging bereik je hierdoor sneller en makkelijker.

Stap 4. Maak je dossier compleet

Je bent zelf of samen met één van onze adviseurs een kredietaanvraag gestart. In jouw beveiligde Capsearch-omgeving zie je welke gegevens en documenten (bijvoorbeeld KvK uittreksel, jaarrekeningen) je nog moet aanleveren om een klantdossier compleet te maken. Na het uploaden van de benodigde documenten kan je een aanvraag versturen naar de door jou geselecteerde financiers. Zij ontvangen een complete en digitale kredietaanvraag met jouw contactgegevens.

Stap 5. Track & trace jouw aanvraag

Na het versturen van een aanvraag kan je als adviseur het proces volgen via ons track & trace systeem. Bij een wijziging in de voortgang ontvang je een bericht. Op deze manier blijf je als adviseur op de hoogte.

Stap 6. Deal sluiten

De financiers controleren een aanvraag en reageren meestal binnen vijf werkdagen. Meerdere offertes ontvangen? Dat is mooi want dan kan je kijken naar het beste aanbod voor je klant. In het geval je als adviseur vragen hebt over bijvoorbeeld voorwaarden of condities dan is het mogelijk om deze te stellen via onze online berichtenservice. Op deze manier heb je ook een digitaal dossier met correspondentie. Wanneer de deal gesloten is, kan je de aanvraag afronden in Capsearch. Je hebt zo altijd een actueel overzicht met lopende aanvragen. Het is mogelijk om na elke aanvraag een review voor Capsearch te plaatsen. Hierdoor kunnen we de gebruiksmogelijkheden in de software goed blijven afstemmen op jouw wensen als adviseur. Benieuwd naar de belangrijkste gebruiksmogelijkheden in Capsearch? Je leest er meer over in onze blog Efficiënt zakelijk krediet aanvragen met adviessoftware van Capsearch.

Meer informatie over Capsearch

Wil je meer informatie over hoe onze tool werkt en hoe wij jou als hypotheekadviseur verder helpen? Vraag dan een demo aan! Deze demo spitsen we toe op de hypotheekadviesbranche en een van onze adviseurs doorloopt de mogelijkheden en licht deze toe. Plan een demo in door op de button hieronder te klikken!

CTA VOOR ONDER BLOG A-1