hoe kom je bij een ondernemer aan tafel bij een financieringsvraagstuk

6 tips: hoe kom je bij een ondernemer aan tafel bij een financieringsvraagstuk

Hoe kom je in contact kom met potentiële klanten die voldoen aan je ideale klantprofiel en waar mogelijk een financieringsvraagstuk speelt? We hebben zes tips voor je op een rij gezet.

Tip 1. Boost je posts op LinkedIn

Plaats regelmatig een bedrijfsupdate op LinkedIn. Mogelijk doe je dat al, maar heb je er wel eens over nagedacht om je berichten ook te promoten? Je kunt je update promoten bij directeuren en eigenaren van bedrijven woonachtig in een specifieke plaats om lokaal je naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast kun je ook een speciefieke branche targetten waar je graag meer zichtbaar wilt zijn.

Tip 2. Maak geautomatiseerd LinkedIn-connecties

Met softwaretools kan je automatisch een e-mail of LinkedIn-bericht sturen. Het is mogelijk om te selecteren op ondernemers in verschillende branches en woonplaatsen in Nederland. Als eerste stuur je een connectieverzoek naar geselecteerde ondernemers. Als een ondernemer jouw connectieverzoek accepteert stuurt de software automatisch een gepersonaliseerd bericht naar deze persoon. Het is eenvoudig en kost weinig tijd. Kijk eens naar tools zoals Lemlist, Klenty en ProspectIn. Connecties op LinkedIn zijn interessant omdat jouw connecties jouw posts weer zien.

Tip 3. Werk samen met hypotheekadviseurs en accountants

Ondernemers doen steeds vaker een beroep op een hypotheekadviseur voor een totaaladvies en ontzorging. Om dit te kunnen bieden maakt een hypotheekadviseur veelal weer gebruik van de diensten van een serviceprovider, bijvoorbeeld DAK, om een ondernemer te adviseren over vastgoedfinanciering. Op het gebied van bedrijfsfinanciering wordt door een hypotheekadviseurs vaak samengewerkt met een financieringsspecialist. Als je een financieringsspecialist bent is het dus te overwegen om ook eens in gesprek te gaan met hypotheekadviseurs uit jouw werkgebied. Daarnaast kan een samenwerking tussen een financieringsspecialist en een accountant ook mogelijkheden bieden. Een accountant ontbreekt het namelijk soms aan tijd om zijn vakkennis op peil te houden om bij financieringsvraagtukken te kunnen adviseren.

Tip 4. Genereer website leads

Een stroom aan inkomende leads is belangrijk voor de continuïteit van elke onderneming, dus ook voor mkb-adviseurs. Maar hoe zet je bezoekers op je website om naar leads? Wij helpen je hierbij. We hebben namelijk een tool hiervoor ontwikkeld: Leadgenerator. Met deze tool kom je op een slimme manier in contact met ondernemers met een financieringsvraag. Je plaatst de tool met een link of door deze te embedden. Plaats Leadgenerator bij voorkeur op de homepage van je website, zodat ondernemers jouw Leadgenerator ook weten te vinden. Het is mogelijk om jouw Leadgenerator ook te plaatsen op andere websites. Denk aan sites van regionale ondernemersverenigingen, samenwerkingspartijen of bij plaatselijke evenementen waarvan je sponsor bent. De tool is aan te passen aan je eigen huisstijl of die van de website waar je de tool op plaatst. Bekijk hier alle mogelijkheden van Leadgenerator.

Tip 5. Zet ambassadeurs in

Activeer je tevreden klanten en andere goede contacten op een gestructureerde wijze zodat ze je ambassadeur worden. Vraag je klant bijvoorbeeld bij een succesvolle financiering of je zijn relaties mogelijk ook verder kan helpen. Verwijzingen van tevreden klanten is mogelijk wel de beste manier om meer leads en business te krijgen. Er is namelijk geen betere reclame voor een bedrijf dan tevreden klanten die je weer aan familie, vrienden en contacten voorstellen.

Tip 6. Ga actief aan de slag met het uitbreiden van je netwerk

Als ondernemer sta je altijd open voor het maken van nieuwe contacten. Het vinden van interessante zakenrelaties om je netwerk uit te breiden is echter een tijdrovende bezigheid. Of het nu gaat om een lokaal contact bij een tennisclub of bij een zakelijke netwerkbijeenkomst. Netwerken kan formeel en informeel, offline en digitaal, landelijk en lokaal. Succesvol netwerken is mogelijk als je weet wat je wilt bereiken. Vraag je ook af waar je de ideale klant kunt vinden. Bijvoorbeeld bij de plaatselijke ondernemersverenigingen, serviceclubs en lokale congressen. Kijk ook onder vrienden, familie en ex-collega's. Ook kun je zelf een bijeenkomst organiseren voor lokale ondernemers over bijvoorbeeld nieuwe financieringsvormen. Daarnaast is LinkedIn uitermate geschikt om online je netwerk uit te breiden en te onderhouden.

Business Support

Je kunt ons raadplegen over manieren om de kennis over de dienstverlening op het gebied van bedrijfsfinanciering bij jouw klanten en prospects te verbeteren. Onze handige Leadgenerator helpt je hierbij. Ook geven we je ondersteuning bij het maken van bijvoorbeeld artikelen voor een nieuwsbrief of een mailing.

Download de whitepaper voor financieringsspecialisten