Samenwerking Fiscount en Capsearch van start

Persbericht, 30 september 2020

Fiscount FinancieringsService (FFS) en fintech-onderneming Capsearch bundelen vanaf 1 oktober hun krachten. Fiscount is het kennis- en adviescentrum voor de accountancybranche. Vanuit FFS biedt Fiscount begeleiding en advisering op het gebied van financiering aan haar aangesloten kantoren. Door de samenwerking met Capsearch, het grootste financieringsplatform van Nederland, kunnen aangesloten kantoren snel en eenvoudig een complete kredietaanvraag voor hun klanten maken. Het platform geeft een adviseur inzage in mogelijkheden voor financiering bij meer dan 50 kredietverstrekkers. Op deze manier zijn de aangesloten kantoren van Fiscount in staat ondernemers te helpen aan bedrijfsfinanciering.

Complexe financieringsmarkt

Het mkb-financieringslandschap is continu in beweging. Dit komt onder andere door een terugtrekkende beweging van banken op het gebied van bedrijfsfinanciering en een toename van alternatieve financiers. Elke financier heeft eigen criteria en voorwaarden waaraan een financiering moet voldoen. Ondernemers en adviseurs hebben lang niet altijd zicht op welke kredietverstrekkers en mogelijkheden er in de markt zijn. Daarnaast weten ze niet precies aan welke voorwaarden een kredietaanvraag moet voldoen om kans van slagen te hebben. De ervaren adviseurs van Fiscount en de 1200 bij Fiscount aangesloten vestigingskantoren ervaren dit dagelijks.

Begeleiding van ondernemers

Gerrie van der Wal, directeur bij Fiscount: “Sinds de lancering van FFS in april 2019, hebben we vanuit aangesloten kantoren veel financieringsvragen gekregen. We hebben gemerkt dat het voor ondernemers niet altijd makkelijk is om een passende financiering te vinden. Ook voor onze kantoren blijkt het niet eenvoudig om snel en efficiënt de juiste financiering te vinden. Ze ervaren een doolhof. FFS is dagelijks bezig met advisering en bemiddeling van bedrijfsfinancieringen en is daarom goed op de hoogte van de aanbieders en actualiteiten in de markt. Ons doel is om kantoren en hun relaties te ondersteunen, te ontzorgen en desgewenst op te leiden. Met Capsearch bieden we onze kantoren iets extra’s waarmee we relaties nog beter van dienst zijn. Bovendien werken we hiermee kostenefficiënt. Zo is het maken van een kredietaanvraag en delen van deze informatie met meerdere financiers nu veel gemakkelijker.”

Het nieuwe financieren

Arjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch: “Fiscount biedt aangesloten kantoren en ondernemers een brede ‘matrix’ met allerlei specialismen. Met ons platform kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van mkb-financiering. Financieren is mede door het al maar toenemende aantal financiers complex geworden. De markt is steeds minder transparant als je je daar niet dagelijks in beweegt. We willen een bijdrage leveren aan het moderniseren van deze vaak nog ouderwetse opererende financieringsmarkt. Voor adviseurs en ondernemers maken we de markt daarom veel inzichtelijker en toegankelijker. Dat doen we door innovatieve technologie en financiële kennis samen te brengen op een vernieuwende manier. Met als resultaat dat je onnodig ‘geping-pong’ tussen adviseur en financier voorkomt. Als adviseur weet je precies welke informatie en documenten een financier nodig heeft om een aanvraag te kunnen beoordelen. Bovendien bereik je met één aanvraag meerdere financiers. Je ziet snel welke financiers passen bij jouw soort kredietaanvraag. De kans op financiering vergroot je zo aanzienlijk. Niet alleen voor een ondernemer die bijvoorbeeld een relatief kleine financiering voor zijn voorraad nodig heeft, maar ook voor een onderneming die voor tientallen miljoenen gaat uitbreiden.”

Gesprek aangaan met ondernemers

“De positieve ervaringen om via dit platform, snel en efficiënt een financieringsaanvraag op te zetten, maakt dat wij deze samenwerking aangaan en zo adviseurs op onze kantoren ondersteunen”, aldus Ard Dekker, financieringsspecialist bij FFS. “Onderdeel van de samenwerking is een tool die de mogelijkheden voor financiering voor ondernemers eenvoudig in kaart brengt. Aangesloten kantoren kunnen deze tool op hun website plaatsen en hun adviesdiensten op het gebied van financieringen nog beter benutten en bekendmaken bij ondernemers. Ondernemers zien direct een overzicht van de financiers die mogelijk passen bij de gevraagde financiering. De uitkomsten zijn ook het vertrekpunt voor het adviesgesprek”.