Wanneer is software van Capsearch interessant voor jou als financieringsspecialist?

Specialisten werken met Capsearch, omdat onze adviessoftware past bij hun behoefte aan ondernemingsvrijheid en onafhankelijk adviseren. Daarnaast blijf je met Capsearch op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van mkb-financiering. Zo organiseren we regelmatig webinars samen met financiers en bieden we trainingen en opleidingen aan. Lees in deze blog wat onze software voor jou, als financieringsspecialist, kan betekenen 

Maatwerk financieringen

Capsearch biedt een softwareoplossing voor financieel adviseurs, ten behoeve van het samenstellen en versturen van een kredietaanvraag. Als financieringsspecialist doorloop je een snel en gebruikersvriendelijk proces. Zo bepaal je bij verschillende onderdelen zelf wat je minimaal aan informatie verstrekt. Bijvoorbeeld bij het vastleggen van de financiële gegevens, gegevens over de markt en bedrijfsinformatie. Ook is het mogelijk om andere specialisten of ondernemers toegang te geven tot een aanvraag om informatie aan te leveren of mee te kijken. Zo werk je heel efficiënt aan een succesvolle aanvraag. Een goed financieringsplan geeft een financier vertrouwen in de partij die een aanvraag aanlevert en is een basis om snel een aanvraag te kunnen beoordelen. 

Voor verschillende financieringen inzetbaar 

Bij Capsearch zijn meer dan 50 mkb-financiers aangesloten, waaronder alle grootbanken in Nederland. In de software zijn er geen beperkingen voor de grootte of het doel van een financiering. Er zijn financieringen verstrekt voor kredietaanvragen tussen de €10.000,- en €45 miljoen. De omvang van de gemiddelde kredietaanvraag is ongeveer €500.000,-. Financieringsdoelen die we in aanvragen zien zijn: vastgoed voor eigen gebruik, commercieel vastgoed, bedrijfsmiddelen, bedrijfsovernames en werkkapitaal. 

Aanvraag naar meerdere financiers

Een aanvraag kun je met de software van Capsearch eenvoudig versturen naar meerdere mkb-financiers. Hierdoor vind je als specialist makkelijker en sneller het scherpste aanbod voor je klant. Daarnaast zet je als specialist met de software eenvoudig een aanvraag voor een stapelfinanciering op en verstuur je deze in één keer naar meerdere financiers. Hierbij kun je ook je eigen vertrouwde contactpersoon bij een financier als ontvanger voor je aanvraag opnemen. Hierdoor is er meer kans dat de gewenste financiering sneller wordt verstrekt. 

Platform met financiers

Voor het geval je niet precies weet bij welke financier de gevraagde financiering past, is er ook een oplossing. Acceptatiecriteria van financiers zitten namelijk in de software. Je ziet in de software een overzicht van alle financiers die matchen met jouw aanvraag. Daarna voer je de gegevens in en upload je de benodigde documentatie om zo een complete kredietaanvraag samen te stellen. Het voordeel van deze werkwijze is dat je een compleet financieringsmemorandum maakt voor zowel de financier als je klant. Heb je ook de historische cijfers ingevoerd? Dan ontvang je een kredietrapport met daarin de kredietscore en een onderbouwing hiervan. Dit is mogelijk voor elke onderneming waarvan je als specialist minimaal twee jaarcijfers invoert. Hierdoor heb je alvast een indicatie over de financierbaarheid van een aanvraag.  

Download de toolkit voor de financieringsspecialist

Eén systeem met klantgegevens

Waarschijnlijk heb je regelmatig aanvragen voor je klanten die je instuurt via de verschillende portalen van mkb-financiers. Het voordeel hiervan is dat je met een beperkte invoer van gegevens relatief snel weet of een financier een aanbieding doet. Dit is met name voor een financier prettig, omdat met jouw handmatige invoer de gegevens meteen voor hem digitaal beschikbaar zijn. Maar hoe houd jij zelf overzicht over je klantgegevens? De software van Capsearch helpt je hierbij. Eenmalig gegevens van een klant opvoeren zorgt er nu voor dat je dezelfde gegevens opnieuw gebruikt voor andere financiers. Daarnaast komt er binnenkort een update uit van de software van Capsearch, nieuw is dat je waarschuwingen ontvangt als rente- of looptijden van leningen komen te vervallen.  Zo’n type bericht ontvang je niet direct uit de individuele portalen van financiers.  

Converteren van websitebezoekers

 Als financieringsspecialist ben je regelmatig op zoek naar leads. Ook daarmee helpt Capsearch je met onze Leadgenerator. Met deze tool geef je jouw websitebezoekers snel een overzicht van de financiers die passen bij een gevraagde financiering. De bezoeker vult met de tool in wat er voor een financiering nodig is, bijvoorbeeld bij een bedrijfsovername. Vult de bezoeker ook zijn contactgegevens in? Dan ontvang je alle informatie over de gevraagde financiering per e-mail.  Benieuwd hoe Capsearch jouw bedrijf kan helpen? Plan dan een demo in met een van onze experts!

Webinar

Onze slimme adviessoftware maakt het je gemakkelijker. Met een eenvoudig en efficiënt aanvraagproces, scherpe voorwaarden en een netwerk met meer dan 50 financiers. Je ervaart bij dit webinar op 14 maart 2023 hoe je in een handomdraai één aanvraag naar meerdere financiers stuurt. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij het efficiënt aanvragen van een financiering? Meld je dan hier aan.

Delen