Waarom digitalisering in de hypotheekbranche steeds belangrijker wordt

Voor hypotheekadviseurs liggen de nodige uitdagingen op de loer. Als hypotheekadviseur doe je er daarom goed aan om je dienstverlening te verbreden en in meerdere fases van het hypotheekproces betrokken te zijn. Maar hoe doe je dat in een sector waarin digitalisering en het werken met data steeds belangrijker worden? En welke mogelijkheden zijn er om consumenten dan beter te kunnen helpen?

Inzet van adviessoftware verhoogt kwaliteit

Door digitalisering word je als financieel adviseur steeds afhankelijker van software. Uit een recent gepubliceerd rapport, opgesteld door De Autoriteit Financiële Markten (AFM), blijkt dat veel gebruikte adviestools een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van advisering. Echter, adviessoftware speelt een beperkte rol in het koppelen van specifieke en persoonlijke situatie van de klant aan verschillende producten. Hypotheekadviseurs moeten het adviesrapport daarom vaak nog aanvullen met hun eigen keuzes. Veel gebruikte adviestools in de markt: HDN software, Adviesbox en Findesk. Maar liefst 85% van alle hypotheekaanvragen gaan via het online platform van HDN (HDN, 2021). Nagenoeg alle adviessoftwarepakketten zijn aangesloten op het netwerk van HDN. Hierdoor kunnen hypotheekadviseurs nieuwe leningen direct online aanvragen bij diverse geldverstrekkers. Samenwerken met platforms zoals HDN zorgt ervoor dat het hypotheekproces sneller en soepeler verloopt waardoor je meer tijd overhoudt voor advies richting je klanten.

Klantreis centraal stellen

Technologische ontwikkelingen en digitalisering beïnvloeden dus de mogelijkheden voor advisering. Ze zijn ook van invloed op klantgedrag. Als het om belangrijke zaken gaat zoals de aankoop van een huis hebben vooral ouderen nog steeds de behoefte om bij een hypotheekadviseur aan tafel te zitten. Het vervolg van het aanvraagproces mag voor hen doorgaans wel digitaal. Waar veel ouderen kiezen voor offline contact met een adviseur kiezen veel jongeren juist voor de online mogelijkheden. Zij zijn opgegroeid in een digitaal tijdperk waarin ze toegang hebben tot veel informatie. Jongeren verwachten snel uitkomst, ook bij de aanvraag voor een hypotheek. Als hypotheekadviseur kan je hier goed op inspelen door bijvoorbeeld snel advies uit te brengen aan klanten via online platforms.

Draaien aan de juiste knoppen met klantdata

Data is in deze tijd het nieuwe goud. Door het analyseren van data weet je als ondernemer aan welke knoppen je moet draaien om je verdienmodel te optimaliseren. Een goed voorbeeld is het onderzoek van de Hypotheker. In 2019 werd hun website ruim 6 miljoen keer bezocht (Jazeker. De Hypotheker.). Door het gedrag van de bezoekers te onderzoeken brengt de Hypotheker de informatiebehoefte in kaart, zodat het haar (online) dienstverlening hierop kan afstemmen. Hiermee kan de Hypotheker haar klanten nu en in de toekomst een persoonlijk aanbod doen dat past bij hun huidige wensen. Een goede voorspelling ervoor zorgen dat jouw klanten precies op het juiste moment een product krijgen aangeboden dat aansluit op hun behoefte. Hierbij  is het ook belangrijk ook op het juiste moment persoonlijk contact te maken. Ook door goed te kijken naar wat er gebeurt in de markt kan je als hypotheekadviseur inspelen op de veranderende behoefte van consumenten. Zo is er bijvoorbeeld steeds meer vraag naar eenvoudige, digitale verzekeringsoplossingen. 

Persoonlijk advies blijft bestaan

Persoonlijk advies blijft een essentiële rol spelen voor nu en in de toekomst. Het is een combinatie tussen digitaal inspelen op de behoeftes van klanten en persoonlijk adviseren. Je weet namelijk precies wat er bij de klanten speelt. Hiermee kan je je dienstverlening verbreden en ook voor en na de transactiefase een rol vervullen als adviseur bij je klanten.

Dienstverlening verbreden op zakelijk financieringsmarkt?

Capsearch heeft kennis en een groot netwerk in de zakelijke financieringsmarkt. In onze blog 5 manieren voor adviseur om uit te breiden naar vastgoedfinanciering beschrijven we de rol van de hypotheekadviseur in deze markt. Wil je meer te weten komen over de oplossingen van Capsearch voor jou als hypotheekadviseur? Plan dan met mij een call of een online demo in om meer te weten te komen over onze tooling.

Wil je meer informatie over de hypotheekadviesbranche? In onze whitepaper lees je alles over trends, digitalisering en groeikansen. Ook is er een case van een kantoor dat met succes actief is op de zakelijke markt. Download onze whitepaper door op de button hieronder te klikken. 

CTA VOOR ONDER BLOG DOWNLOAD WHITEPAPER