Zo helpt Capsearch accountants met financieringsaanvragen

Als mkb-accountant ben je de meest voor de hand liggende partij om ondernemers te begeleiden bij financieringsvraagstukken. Je beschikt over alle informatie die een financier nodig heeft en je bent voor hem een betrouwbare bron. Als je dit herkent, vraag je je wellicht af hoe je dan de stap zet naar financieringsadvies. In deze blog vier manieren hoe Capsearch accountants helpt bij het aanvragen van een mkb-financiering.   

1. Slimme adviessoftware 

Als je bij een ondernemer duidelijk hebt waar hij een financiering voor zoekt, start je met Capsearch een aanvraag. Onze adviessoftware loodst je door het aanvraagproces heen en zorgt ervoor dat je de juiste informatie en documentatie aanlevert. Dit is mogelijk voor alle type behoeftes aan financiering, van voor werkkapitaal tot voor commercieel vastgoed. We bieden oplossingen voor een financiering van enkele duizenden euro’s tot vele tientallen miljoenen. In een overzicht in de adviessoftware zie je direct alle financiers die passen bij een aanvraag. Financiers die niet passen, zie je ook en we vertellen ook waarom deze niet passen. Zo leer je weer voor een volgende keer. Je kan er ook voor kiezen om collega’s, specialisten of je klant toegang te geven tot een aanvraag. Anderen kunnen dan zelf direct informatie (inclusief data) in een aanvraag opnemen. Je houdt zelf de regie. Op deze manier werk je samen heel efficiënt aan een succesvolle aanvraag.    

2. Vraagbaak 

Specialisten van Capsearch staan altijd klaar om je bij inhoudelijke of technische vragen te helpen. Voordat je begint met een aanvraag kan je altijd contact met ons zoeken. We hebben de kennis in huis om je inzicht beeld te geven of een kredietaanvraag een kans van slagen heeft. We doen dit dagelijks voor onze klanten, zowel voor adviseurs met ruimte ervaring als voor startende adviseurs. Je kunt adviseurs van Capsearch telefonisch bereiken of via de chatfunctie. Het is ook mogelijk om een advies te vragen in een video call. Zo kunnen we je nog beter door het aanvraagproces leiden.  

Vraag een demo voor accountants aan

3. Kenniswebinars 

Om je als accountant te helpen met het geven van een goed advies over financiering bieden we kenniswebinars aan. Tijdens een webinar delen we onze kennis met je over de financieringsmarkt. Dat doen we vaak in samenwerking met een financier uit ons netwerk. In deze kennissessies leer je veel over verschillende type financiers en waar zij zich op richten. Dit kan je in gesprekken met klanten weer goed gebruiken. Via onze website kan je je eenvoudig inschrijven. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving en aantal dagen voor de dag van het webinar een deelnamelink. Mocht je een keer toch niet kunnen dan kan je met de terugkijklink alsnog het webinar zien. 

4. Trainingen

 We hechten veel waarde aan een hoogwaardig kwalitatief advies. Financiers waar we mee samenwerken waarderen het als ze een aanvraag ‘kant en klaar’ van je ontvangen. Capsearch helpt daarbij door het verder digitaliseren en professionaliseren van de financieringsmarkt. We werken daarom ook samen met een aantal professionele partijen op het gebied van finance-trainingen. Zo bieden we bijvoorbeeld praktijkgerichte trainingen aan via het opleidingsinstituut FOI, speciaal voor accountants en andere financieel adviseurs. Met deze trainingen leer je alles over het aanvragen van een financiering voor mkb-bedrijven, waardoor je als accountant in de toekomst een breder advies kan geven aan je klanten. Daarnaast bieden we trainingen aan met Stichting MKB Financiering. Inschrijven kan op onze website bij Trainingen.  

Advisering verbreden naar zakelijke financieringen? 

Capsearch heeft kennis en een groot netwerk in de zakelijke financieringsmarkt. In onze blog Efficiënt zakelijk krediet aanvragen met adviessoftware van Capsearch” beschrijven we de voordelen van het gebruik met onze software. Wil je meer te weten komen over de oplossingen van Capsearch voor jou als accountant? Plan dan met mij een call of een online demo in om meer te weten te komen over onze tooling.  

Webinar voor accountants

Je ervaart bij dit webinar hoe je in een handomdraai één aanvraag naar meerdere financiers stuurt. Help je als accountant ondernemers bij het aanvragen van een financiering? Of overweeg je dat te gaan doen? Meld je dan aan voor het webinar Het nieuwe financieren voor accountants. In ongeveer 60 minuten vertellen we je hoe wij jou kunnen helpen bij het efficiënt aanvragen van een financiering. Schrijf je hier in voor dit webinar op 9 juni 2022.

Meld je aan voor het webinar voor accountants.