9 redenen voor accountants om advies uit te breiden naar vastgoed- en bedrijfsfinanciering

9 redenen voor accountants om advies uit te breiden naar vastgoed- en bedrijfsfinanciering

Krijg je als mkb-accountant ook geregeld van ondernemers de vraag om begeleiding bij het financieren van (commercieel) vastgoed of een bedrijf? In dit blog geven we je negen redenen waarom uitbreiding van je adviesgebied naar vastgoed- en bedrijfsfinanciering voor jou als accountant het overwegen waard is. Ook lichten we toe hoe je dat organiseert met advisory services.


1. Vastgoed- en bedrijfsfinanciering: een groeiende adviesmarkt

Bij traditionele mkb-financiers staat het adviesmodel onder druk: minder relatiemanagers, meer zelf doen door een ondernemer. Bijvoorbeeld een onderbouwing schrijven bij het aanvragen van een financiering. Gebrekkige kwaliteit van de aangeleverde informatie door een ondernemer is één van de belangrijkste oorzaken van het afwijzen van een financieringsaanvraag door een financier. Een accountant heeft mede daarom een belangrijke rol bij de begeleiding van een ondernemer bij een financieringsaanvraag. Ook financiers vinden het belangrijk dat een ondernemer goed wordt begeleid en werken daarom graag samen met een mkb-accountant. De adviesmarkt voor mkb-financieringen is groeiend en biedt kansen voor jou als accountant. Bovendien onderscheid je je van andere regionale accountants met deze aanvullende dienstverlening.

2. Specialisten van Capsearch staan achter je

Mogelijk mis je de kennis, ervaring of tijd om zelf advies te geven over bedrijfs- en vastgoedfinanciering. Ook dan kun je toch deze dienst aanbieden en een ondernemer verder helpen bij het vinden van een financiering. Bijvoorbeeld voor een bedrijfsovername, werkkapitaal of (commercieel) vastgoed. Onze specialisten van advisory services ontzorgen jou en de ondernemer bij het vinden van een passende vastgoed- en bedrijfsfinanciering. Wij helpen je allereerst bij het goed in beeld krijgen van het vraagstuk en het verzamelen van gegevens over het bedrijf of vastgoedobject. Niet alleen kijken we naar de cijfers, maar vooral ook naar het verhaal erachter. Onze specialisten onderzoeken de mogelijkheden bij traditionele en nieuwe financiers en maken een zorgvuldige inschatting wat wel en niet mogelijk is. Om dat inzicht te krijgen maken we ook gebruik van door onszelf ontwikkelde, innovatieve adviessoftware. Vervolgens bespreken we met jou als adviseur de mogelijke financiers die we kunnen vragen om een voorstel. Deze financiers ontvangen alle benodigde informatie van ons zodat ze snel een beoordeling van de aanvraag kunnen doen. We leggen het financieringsplan aan hen voor en als dat nodig is lichten we het plan toe. De offertes van financiers zijn niet altijd even makkelijk te doorgronden. Daarom helpen we je ook bij het vergelijken van bijvoorbeeld de voorgestelde financieringsstructuur, tarieven en de gevraagde zekerheden. Het vinden van de beste deal die past bij de ambities van de ondernemer is ons gezamenlijk doel.

3. Advies met open vizier

Wanneer je je dienstverlening uitbreidt met bedrijfs- en vastgoedfinanciering wil je dit natuurlijk zo professioneel mogelijk aanpakken. Met Capsearch werk je op een heldere manier samen aan een oplossing voor een financieringsvraagstuk. Het is van belang dat je in staat bent om met een open vizier te kijken naar een heel scala van mogelijke oplossingen. We werken daarom samen met meer dan 50 financiers, waarbij verscheidene kredietvormen toegankelijk zijn. Jouw klanten ervaren hiermee dat je toegang hebt tot een omvangrijk netwerk van financiers. Dankzij dit netwerk vergroot je de kans op een geslaagde financiering. Zo werken we heel efficiënt en transparant samen aan een kansrijke aanvraag.

4. Eigen aanstellingen bij financiers niet nodig bij vastgoed- en bedrijfsfinanciering

Als accountant heb je zelf geen aanstellingen bij mkb-financiers nodig. Hierdoor is het beheren, administreren en onderhouden van contacten dus niet nodig. Wij werken nauw samen met een groot aantal banken, lease- en factormaatschappijen en crowdfunds. Daarnaast werken we ook samen met nieuwe spelers op de financieringsmarkt.

5. Hulp bij jouw lokale marktbewerking

Met advisory services ondersteunen we je ook bij het bekend(er) maken van jouw dienstverlening op het gebied van bedrijfsfinanciering in de lokale markt. Bijvoorbeeld met informatieve content voor in een digitale nieuwsbrief. Ook kun je Financieringscheck-tool op je website plaatsen. In deze tool geven gebruikers van jouw website op een paar eenvoudige vragen een antwoord. Binnen enkele minuten zien ze dan een overzicht van financiers die matchen met de financieringsvraag. Zo kom je op een laagdrempelige manier in gesprek met ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfs- of vastgoedfinanciering.

6. Bepaal zelf je adviesrol bij de vastgoed- en bedrijfsfinanciering

Je wilt een ondernemer zo goed mogelijk adviseren en begeleiden. Als adviseur beslis jij welke rol wij daarin mogen spelen. Elke adviseur heeft specifieke wensen als het gaat om begeleiding. Daarom maken we samen heldere afspraken op welke wijze we samenwerken. Het kan zo zijn dat we alleen de aanvraag samenstellen en jij het contact met een ondernemer hebt. Wanneer nodig kunnen ook wij snel handelen. Sparren over jouw advies aan de ondernemer met een van onze specialisten? Onze specialisten zijn rechtstreeks bereikbaar, ook via mobiele nummers. Alleen als jij dat wilt nemen wij direct contact op met jouw klant om bijvoorbeeld gegevens op te vragen of financieringsmogelijkheden toe te lichten.

7. Samenwerken met betrokkenen

Een passende financiering regelen vraagt om een goede verbinding tussen betrokkenen. We houden jou (en desgewenst jouw klant) daarom goed op de hoogte van de voortgang van een aanvraag. Dit realiseren we onder andere door inzet van onze software. Het biedt betrokkenen meerdere mogelijkheden om online samen te werken aan een succesvolle kredietaanvraag. Jij en je klant (of andere specialisten kunnen) kunnen de aanvraag bekijken en aanvullen. Door op deze manier heel efficiënt samen te werken verkorten we de doorlooptijden. Het is ook mogelijk een kredietaanvraag naar een vast contactpersoon bij een financier te sturen. Ook dat verkort het financieringsproces. Samenwerken helpt om een goed en volledig financieringsplan te maken. Een compleet plan biedt een financier namelijk een basis om snel een aanvraag te kunnen beoordelen, maar het geeft ook vertrouwen in de partij die het aanlevert.

8. Capsearch heeft ISO-certificaat 27001

Om onze rol goed te kunnen vervullen is het van belang dat onze informatiebeveiliging op orde is en we een betrouwbare partij in de keten zijn. Om aan te tonen hoe belangrijk wij dit vinden heeft Capsearch het ISO 27001-certificaat behaald, een internationaal erkende norm voor informatiemanagement- en beveiliging.

9. Lage kosten voor ondernemer

Door onze afspraken met financiers kan een ondernemer rekenen op scherpe voorwaarden. Denk hierbij aan korting op de afsluitprovisie. Daarnaast kun je als adviseur met inzet van Capsearch meerdere financiers met elkaar vergelijken. Zo kom je tot de beste deal voor een ondernemer.

Webinar voor accountants

In het kenniswebinar 'Klantgesprek zakelijke financiering: hoe pak je dat aan?' geven we je tips om met een ondernemer in gesprek te gaan over het bedrijf en de benodigde financiering. Schrijf je hier in voor dit webinar op 19 september 2023.

Wil je meer weten over de manier waarop advisory services jou helpt bij het aanvragen van een vastgoed- of bedrijfsfinanciering? Bekijk dan hier de infographic over Capsearch of neem contact met ons op voor meer informatie.